Ρε ηλίθιοι, το κράτος θα σας πλήρωνε… για αυτό που κάνατε!

το κείμενο σε pdf εδώ

για τα γεγονότα της 5ης Μαϊου

Η Τετάρτη 5ης Μαΐου του 2010 είναι μια μέρα που θα μας μείνει χαραγμένη. Μια πορεία, η μεγαλύτερη της μεταπολίτευσης. Είδαμε με συγκίνηση εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους, ανέργους, φοιτητές, ντόπιους και μετανάστες να διαδηλώνουν μαχητικά και δυναμικά ενάντια στην υποτίμηση της εργασίας και της ζωής μας γενικότερα. Είδαμε με συγκίνηση και ενθουσιασμό τους διαδηλωτές να συγκρούονται κατά κύματα, μαζικά, με σθένος και λύσσα γύρω από τη βουλή με τις δυνάμεις καταστολής.                       

Η Τετάρτη 5ης Μάιου του 2010 είναι μια μέρα που θα μας μείνει βαθιά χαραγμένη. Για τον θάνατο 3 εργαζομένων στο κατάστημα της τράπεζας Marfin .Όλοι γνωρίζουμε τι εστί Βγενόπουλος, τι εστί γενικότερα μεγαλοαφεντικό που στο βωμό του κέρδους θα κάνει τα πάντα. Γι’ αυτό δε θα κάτσουμε να ασχοληθούμε με τις άθλιες συνθήκες εργασίας των εργαζομένων, ούτε με το σύστημα πυρασφάλειας που απουσίαζε. Ούτε θα ασχοληθούμε με τις ευθύνες της αστυνομίας ή της πυροσβεστικής. Και τέλος δεν θα ασχοληθούμε με την διαχείριση του θέματος από τα Μ.Μ.Ε. Πιστά φερέφωνα της πολιτικής και οικονομικής ελίτ και εξουσίας, βρήκαν αφορμή να ρίξουν τόνους λάσπης σε αντιλήψεις και πολιτικούς χώρους.

Πιστεύουμε ότι την κύρια ευθύνη για τον τραγικό θάνατο των εργαζομένων την έχουν αυτοί που περιέλουσαν το ισόγειο της τράπεζας με βενζίνη και πέταξαν μολότοφ. Αυτοί που έβαλαν φωτιά σ’ ένα κτίριο που είχε μέσα ανθρώπους. Είναι ξεκάθαρο ότι τέτοιες επιθέσεις από αυτόκλητους επαναστάτες και πρωτοπορίες της αντί-βίας δεν έχουν καμία σχέση με το ταξικό κίνημα και τον κόσμο που οργισμένος κατέβηκε στο δρόμο για να διαμαρτυρηθεί και να συγκρουστεί. Και πιο ειδικά τέτοιες πρακτικές δεν έχουν καμία σχέση με τον αναρχικό χώρο και τις κοινότητες αγώνα που σχηματίζει.  Γιατί ως αναρχικοί προτάσσουμε τον κοινωνικό μετασχηματισμό, την αξιοπρέπεια και την ισότητα μα πάνω απ΄ όλα την ζωή.

Τέτοιες πρακτικές εξυπηρετούν το κράτος με τον καλύτερο τρόπο. Οι ευθύνες όλων μας και του κινήματος είναι ορατές, παρόλο που τέτοια άτομα δεν έχουν στην πραγματικότητα  καμία σχέση με το κίνημα και ειδικότερα με τον αναρχικό χώρο. Έχουμε και ‘μεις ευθύνες που αφήνουμε να καλλιεργηθεί ανενόχλητα ο φετιχισμός της βίας. Ευθύνες που δίνουμε χώρο σε τέτοιες πρακτικές να δρούν εναντίον μας. Ευθύνες που περιμέναμε να συμβεί κάτι τέτοιο ώστε να συνειδητοποιήσουμε την ματαιότητα και την επικινδυνότητα τέτοιων πρακτικών. Στις μέρες αυτές που έρχονται, όπου και δεχόμαστε την σφοδρή επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου σε όλους τους τομείς, η κοινωνική αντί-βία αποτελεί μέσο ταξικής αυτοάμυνας και πάλης και όχι αυτοσκοπό. Ως αναπόφευκτη  δεν μπορεί παρά να είναι μαζική, συλλογική, οργανωμένη και δημιουργική.

Στην έκρυθμη κατάσταση που βιώνουμε σήμερα είναι ευθύνη όλων μας να απομονώσουμε τέτοιες πρακτικές με το να σταθούμε απέναντί τους και όχι αδιαφορώντας. Με στόχο την εξέγερση ας προετοιμάσουμε το έδαφος με απεργίες, καταλήψεις, απαλλοτριώσεις supermarket, λαϊκές συνελεύσεις και παρεμβάσεις σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα και ότι άλλο χρειαστεί. Aς προχωρήσουμε μπροστά τιμώντας τους νεκρούς μας και όχι ξεχνώντας τους. Γιατί οι 3 νεκροί της Marfin είναι νεκροί της τάξης μας. Είναι και δικοί μας νεκροί.

 Αναρχικοί από το Φυσικομαθηματικό

που συμμετείχαν στην απεργία, την πορεία και τις συγκρούσεις της 5ης Μαΐου.