Ποιοι θα κάνουν τις εκλογές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών : δημοσιεύθηκαν τα ονόματα της επιτροπής

Δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή τα μέλη της πενταμελους επιτροπής του πανεπιστημίου Αθηνών που θα κινήσουν τις διαδικασίες για την εκλογή των πρώτων 8 μελών του νέου Συμβουλίου Διοίκησης του Ιδρύματος ενώ οι εκπρόσωποι των πρυτάνεων των ΑΕΙ βρίσκονται ήδη στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλου.

Όπως είναι γνωστό, το πανεπιστήμιο Αθηνών «δυσκόλεψε» αρκετά τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας στην αναζήτηση των μελών της συγκεκριμένης επιτροπής, με το δεδομένο ότι ο νυν πρύτανης του κ. Θ. Πελεγρίνης, όπως και οι περισσότεροι συνάδελφοί του είχαν αρνηθεί να υπογράψουν την σχετική διαπιστωτική πράξη για την διενέργεια των εκλογών.

Τα μέλη της επιτροπής που θα κάνει τις εκλογές στο πανεπιστήμιο Αθηνών είναι ο κ. Δημοσθένης Ασημακόπουλος πρώην πρύτανης και αντιπρύτανης του Ιδρύματος, κ. Ιωάννης Καράκωστας, τέως αντιπρύτανης, κ. Στ. Νεγρεπόντης, πρώην αντιπρύτανης, και οι καθηγητές κ.κ. Στ. Θωμαδάκης και Αλ. Σαρρής.

Κατόπιν αυτού, ξεκινούν και στο πανεπιστήμιο Αθηνών οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου Συμβουλίου Διοίκησης, χωρίς να υπάρχει όμως κανένα στοιχείο επί της διαδικασίας (που έχει αναλάβει εξ ολοκληρου στα χέρια της η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου), καθώς όπως έλεγε πρόσφατα χαριτολογώντας καθηγητής του Ιδρύματος στο «Βήμα»: «Οι εκλογές θα γίνουν στα μπαλκόνια, καθώς μέσα στο πανεπιστημιο Αθηνών δεν θα στηθούν κάλπες…»
 
Αναδημοσίευση από το Βήμα (18/11/2011)